Arkistoitu Intro

The Sea of Shadows-kampanja on oudolle, pimeälle merelle sijoittuva kampanja maailmassa johon Viktoriaanisen ajan Britannia vietiin tuntemattomien tahojen toimesta – tyyliltään kampanja on siis hyvin Sunless Sean kaltaista tuntemattoman meren tutkintaa. Taivaalla ei ole aurinkoa, ainoa valonlähde on tuntematon tähtitaivas, ja kolme kuuta “öisin”, ja kaiken kukkuraksi sumut ja kammottavat myrskyt haittaavat näkyvyyttä lähes päivittäin. Silti, meri kutsuu miehiä ja naisia yhä uudestaan ja uudestaan tutkimaan kaukaisia horisontteja, meren ihmeitä, ja sen kauhuja. Olen hieman setting fluffia tänne portaalin kirjoittanut, ja tarkoitus on pitää se melko avonaisena – tyyli on tärkeämpää kuin tarkat yksityiskohdat.

fluff_pick.jpg

Kampanjassa pelataan yhden laivan upseeristoa/tärkeitä miehistön jäseniä, ja tavoitteet ovat melko vapaat. Kampanjan alussa voidaan päättää jokin kantava päätavoite (esim. löytää keino päästä pois tältä oudolta mereltä, tulla satumaisen rikkaaksi tai jotain muuta vastaavaa), mutta tämä ei ole pakollinen. Tarkoitus olisi että kampanja on melko keskittynyt yksittäisiin lyhyempiin seikkailuihin, tuntemattomien saarien tutkimista, huhujen jahtaamista synkällä merellä ja salaisuuksien selvittelyä. Pelisysteeminä käytetään Savage Worldsia, joka on melko simppeli ja elegantti systeemi joka vääntyy hyvin moneen. Luultavasti peruskirja, Horror Companion ja joku Viktorian setting-kirja tulevat olemaan käytössä, pistän tarkemmat yksityiskohdat esille kunhan olen itse lyönyt ne lukkoon. Savage Worlds (ja muutakin sopivaa!) kirjallisuutta saa vapaasti ehdottaa, Savage Worlds on systeemi joka on luotu modulaariseksi sekä helposti homebrewattavaksi – haluan myös jonkun verran kokeilla homebrewailua itsekin tämän kampanjan kanssa, systeemi kun soveltuu siihen.

Settingin faktat ovat tarkoituksellisesti epämääräisiä, ja pelaajat voivat vaikuttaa näihin myös itse halutessaan – esimerkiksi pelaajat voivat esittää huhuja joita ovat kuulleet eri paikoista joihin matkataan, kuvailla jonkin tämän pimeän meren jumalista yms. Kukin voi itse päättää paljonko vaikuttaa maailmankuvaukseen.

Arkistoitu Intro

The Sea of Shadows MikkoK MikkoK